Makeup trends pentru primavara - vara 2012


           Am asteptat destul de mult pana sa public articolul acesta si nu  intamplator. Am vrut sa fiu rabdatoare pana cand se face cald, pana cand temperaturile si  aerul imi  insufla cu  adevarat un sentiment de primavara. Mi  s-ar fi  parut inutil sa va vorbesc despre ce se poarta in primavara asta cu  luni  inainte de a putea pune in aplicare sfaturile stilistilor. Daca atunci  cand vine vorba despre imbracaminte si  incaltaminte, a sti in avans este un mare avantaj, in cazul makeup-ului eu  zic ca e un teasing chinuitor. De acum insa se prevede o  vreme placuta cu  zile insorite si paltoane puse la naftalina, fapt care da frau liber imaginatiei  si  culorilor.

           Pentru primavara aceasta, culoarea iconica a rujului, eternul rosu  a fost reinventat, stilistii venind inca odata cu  dovada certa ca acesta poate fi purtat intr-o infinitate de nuante si  combinatii de look.
           Plecand de la eleganta clasica a casei Dior, continuand cu  expresionismul pop-art al lui Jason Wu si  pana la experimentele art deco-ul afisate de Rick Owens, toata lumea este de acord ca rosul este in trend.
           Pastrand regula bunului simt in machiaj, rosul va fi  insotit si  in acest sezon de un makeup discret al ochilor si de un ten impecabil. Coralul, ca varietate a rosului, se mentine pe pozitie facand tranzitia intr-un mod fericit de la machiajul greu al iernii la cel aproape floral impus de vremea de afara. Sublinierea ochilor se va face subtil, folosind nuante mate de piersica, portocala sau griuri colorate discrete. Cu o nota de dramatism, rosul imperial si burgundy-ul vor domina look-urile formale si  pe cele de birou, fiind perfect asociat unor tinute uni accesorizate cu bijuterii discrete montate in metale pretioase.
          Atentie la sprancene atunci  cand ai  un rosu aprins pe buze: Defineste-le curat si discret, riscul de a le face prea proeminente, prea subtiri sau  prea contrastante te arunca  imediat in vulgar. Rezultatul va fi, fara indoiala, contrar celui scontat de tine.



           Si  pentru  ca vorbeam mai  sus despre tenul impecabil pe care rujul rosu il impune, sa nu  uitam ca  doua saptamani de ger din februarie au  facut ravagii in cazul celor mai multe dintre noi si, ca recuperarea inca nu  a luat sfarsit. Este, asadar, timpul pentru mastile cu  smantana si  avocado, rosii, castraveti si evident pentru  gomaj. Nu sariti niciodata peste etapa curatarii tenului dimineata si  seara, nu  uitati  sa va hidratati atat extern, cu  ajutorul cremelor dar si  intern, delectandu-va cu  mult ceai verde.
          Prepararea tenului pentru  un machiaj care sa insufle prospetime si sanatate stim ca este foarte importanta. Tocmai de aceea, vom acorda o  mare atentie lotiunii hidratante inaintea aplicarii primerului. Fondul de ten, indiferent de gradul de aoperire, trebuie sa aibe culoarea tenului tau, nici  mai deschisa, nici  mai  inchisa. Textura trebuie sa fie fina, sa se intinda si sa se amestece bine, sa nu ajunga sa arate ca vopseaua lavabila dupa ce ai incheiat machiajul. Este bine sa alegi un fond de ten rezistent care sa se mentina nealterat pe parcursul intregii zile, pentru  ca, nu  se stie niciodata pe unde te poarta pasii si nici in cat timp vei  ajunge acasa. Ideale sunt cele care rezista 16 ore.
         Nu sariti peste aplicarea pudrei  care fixeaza fondul de ten. Stim ca unele dintre voi evita acet pas deoarece par "varuite" dupa. Nu este vina etapei in sine ci  a fondului de ten utilizat si  mai  ales a pudrei. Este in egala masura si vina tehnicii de aplicare. Incercati  sa nu  va grabiti  atunci  cand aplicati fondul de ten, stratul trebuie sa fie subtire, uniform si  bine intrat in piele. La fel si  pudra. Acesta se aplica DUPA ce fondul de ten s-a uscat.Stratul acsta trebuie sa fie subtire, textura extrem de fina, iar fixarea se va face prin mangaierea repetata a obrazului cu pensula.


           Atunci  cand rosul pe buze nu este culoarea voasta, sau  cand pur si  simplu nu se potriveste tinutei ori evenimentului, ochii devin vedetele chipului. Pentru  sezonul acesta, stlistii revin iarasi  la un clasic: "Cat Eye". Aparut initial in anii '50 s-a impus si  a ramas in trend inclusiv in epoca hippie. A intrat in istorie ca un simbol al elegantei  si  al seductiei  rafinate. Fara a fi  parasit niciodata cu  adevarat scena modei, Cat Eye revine in forta in  acesta primavara, continund influentele jumatatii secolului trecut in moda.
           Un aspect foarte important al look-ului ochilor in 2012 este dat de definirea si  lungimea genelor. Indiferent ca este vorba de un pin-up sau  un smokey eyes, genele sunt un element cheie pentru  un aspect sofisticat. Astfel, norocoasele cu  gene lungi le pot pune in valoare cu un rimel pentru  volum, iar cele care nu  se pot lauda cu  un asemenea atu, pot rezolva problema in cateva secunde aplicand o  pereche de gene false. Pe piata exista o  sumedenie de modele, de la gene cu  aspect natural pana la cele dramatice.

           Oricare ar fi  alegerea voastra pentru  acesta primavara, nu uitati  sa va asortati  tinutei, momentului zilei  si  evenimentului. Bunul gust si subtilitatea raman mereu in trend dincolo de capriciile de moment ale stilistilor

           Fiti frumoase, sanatoase si  fericite primavara asta





Olivia,
makeup artistul tau

Un comentariu:

coccolina spunea...

multumim de sfaturi:).. cu siguranta vom tine cont:P... o primavara placuta si frumoasa si plina de bucurii si multa sanatate si tie...:*...