Cum ingrijim tenul acneic

 Acneea poate debuta in adolescenta, la aceasta varsta hormonii cauzand aceste leziuni groaznice.
Acneea poate sa debuteze si in perioada adulta. In mod natural, cei afectati gasesc acneea deranjanta sau stanjenitoare. Pentru a limita evolutia acneei si lezarea pielii, urmati urmatoarele sfaturi:

- alegeti un demachiant potrivit pentru tenul acneic. Aceste produse deseori contin acid salicilic sau benzoil peroxid, care ajuta la indepartarea leziunilor acneice. O alta metoda este spalarea cu  apa calduta (niciodata fierbinte) si  sapun special pentru fata (sau pentru bebelusi). Nu frecati  niciodata pielea cu  prosopul in speranta ca se va usca mai bine. Singurul lucru benefic in aceasta etapa este tamponarea usoara cu  un prosop steril (spalat si  fiert sau  calcat in prealabil). Apoi hidratati tenul cu  o  crema de zi/ noapte noncomedogena pentru  a preveni senzatia de uscaciune data de spalarea cu  sapun.
- curatati fata usor, deoarece traumatizarea leziunilor acneice pot agrava acneea sau sa determine aparitia de cicatrici. Cand se spala fata, sa se foloseasca mainile, orice material sintetic sau alt material abraziv poate cauza ruptura leziunilor acneice si  autoinfectarea porilor sanatosi..
- asigurati-va ca dormiti  pe o  fata de perna curata si  proaspat calcata pe care o  folositi doar voi.  Fetele de perna absorb urmele de ulei in timpul noptii si pot agrava leziunile daca nu se schimba in mod regulat (indicat este de doua ori  pe saptamana).
-daca aveti  parul lung, strangeti-l in timpul noptii. Sebumul din par poate agrava afectiunea cutanata.
-daca este necesara utilizarea unui produs de hidratare, utilizati doar un produs de hidratare usor, necomedogenic care nu agraveaza acneea. Exista produse de hidratare fara continut uleios, care contin substante antiseptice (antibacteriene) pentru tenul acneic. Acest tip de produs reprezinta cea mai buna optiune.Dermatologul este cel mai  indicat sa va recomande produsul potrivit
-folositi un fond de ten fara ulei, pe baza de apa, noncomedogen. Machiajele abundente sau alte produse care astupa porii pot cauza inflamatia acneei.

Niciun comentariu: