Look-uri delicate de Paste



  In ultima vreme am tot fost intrebata cum  m-as machia daca ar trebui sa ma duc la un eveniment unde multimea prezenta este cam pestrita. Vedeti voi, raspunsul nu  este unul usor, pentru ca, asa cum ne prezentam in lume, asa raspuns social primim inapoi. Ori, cand te gasesti intr-o adunare in care cei prezenti vin din paturi diverse ca statut social, ca varsta si  ca stil, lucrurile sunt extrem de complicate. Un astfel de eveniment delicat de abordat, in ceea ce priveste felul in care aratam, este sarbatoarea pascala. Asa se face ca, intr-un spatiu relativ mic, avem de-a face cu toata parohia, tot familionul, toti vecinii si niscaiva colegi de scoala sau de serviciu. Si cum nici  macar 10 la suta dintre ei nu ne sunt prieteni, ca sa nu  mai  vorbim de faptul ca mai putin de un procent i ne apreciaza valorile dupa care ne ghidam, cum reusim multumim pe toata lumea in asa fel incat sa fim multumite de aspecul nostru dar sa nu nastem discutii si  invidii printre cei din jur?

La biserica si la masa in familie

As merge pe varianta safe. Mi-as pune in valoare atuu-rile discret si  formal, fara brizbrizuri, cam asa cum as face-o daca m-as prezenta la un interviu pentru job la NASA. Si din cate ii cunosc eu pe cei prezenti, s-ar putea sa nu fie suficient. Cei mai in varsta ar gasi de comentat culoaea rujului, inaltimea tocurilor si lungimea rochiei. cei tineri ar zice ca nu  sunt suficient de cool, iar femeile de varsta mea le-ar da coate sotilor pe sub masa ca au indraznit sa imi arunce o  privire fugara. Si pentru  ca NASA e dovedeste a fi nepotrivit pretentiilor lor, nu  este nici  o  problema, incercam tinuta de parlamentar in sesiune extraordinara. Machiaj subtil in nuante nude, parul strans (pe asta am invatat-o demult cand unei  vecine i-a ars podoaba de la o lumanare, in plina biserica), o rochie dreapta in culori pastel, pantofi cu  toc mediu si, neaparat, dresuri cat mai apropiate de culoarea pielii, obligatoriu mate



Machiajul. Dupa cum spuneam mai sus, unul subtil in nuante nude. Perfect pentru orice fel de locatie, companie si eveniment. Foarte greu de comentat si  barfit, foarte greu de stricat ziua si  nascut invidii. Si totusi  arat fabulos! Insa nimeni nu iti  poate reprosa o  frumusete ce pare suta la suta naturala,nu?  Pentru ten as opta pentru o  baza de machaj care sa matifieze si hidrateze, un fon de ten rezistent si o pudra fina. Pentru  ca nu  pot insista prea mult asupra machiajului ochilor din motivele expuse mai sus, voi fi  atenta la conturarea fetei si  a sprancenelor. Etapa asta, facuta a asa cum trebuie, face minuni. Pentru  ochi, in functie de fizionomie, coafura si tinuta, as opta intre un "Cat Eye" discret (realizat cu un tus subtire regru sau cu un fard maro), un "Smokey Eyes" foarte diluat .(in tonuri de gri sau maro, poate usor accentuate in nuanta rochiei), sau pur si simplu un machiaj "Nude"(unde am libertatea de a ma juca discret cu volumele fara ca cineva sa se prinda unde si  ce modificari am facut). As incheia machiajul ochilor cu  un rimel lejer si, daca este cazul, as putea adauga si niste gene false cu  aspect natural, modelul scurt care vine doar peste o jumatatea din colul exterior a genelor. In cazul rujlui, desi  se poarta, as evita sub orice forma rosul. Si nu doar pentru ca naste discutii ci si pentru  ca nu  e deloc practic de sabatori, atunci  cand e si  multa mancare la mijloc In schimb, un roz pal, culoarea piersicii sau chiar culoarea naturala a mucoasei buzelor nu pot fi  alegeri proaste. Mat sau lucios- dupa inspiratie.

Intre prieteni, la un party sau in club

Aici  lucrurile sunt mult mai clare. Lume mult mai putin pestrita, mai apropiata de stilul meu. Asa ca, fara a incerca sa concurez cu  ouale de Paste, dau frau liber imaginatiei si ma joc putin cu  culorile. Profit de trenduri si  de anotimp si asortez pasteluri, contraste, neon sau chiar color blok. Am insa grija sa aleg mai intai care parte a chipului veau sa o  pun in evidenta. Ochii sau buzele, penttru ca ambele in acelasi timp mi-ar face papagalul gelos. Pentru  ca un party sau un cub inseamna mult fum, caldura si efort fizic prelungit, as alege n fon de ten deosebit de rezistent si  cuun bun efect de matifiere, aplicat obligatoriu deasupra unui primer. o pudra stralucitoare poate produce un efect interesant daca are o  textura fina, perlata si particulele de mica sunt suficient de mici  incat sa nu ne confundam cu  stroboscopul dn discoteca.
Sper ca v-am fost de folos acum ca stiti ce as face eu pusa in fata situatiei si  nu-mi ramane decat sa va urez Paste Fericit sau pr si  simplu sa petreceti un weekend prelungit alaturi de cei dragi.

Olivia,
makeup artistul tau


Niciun comentariu: