Secretele bunicii: masti pentru tenul gras cu albus de ou si zeama de lamaie, in diverse variante

Stiu. Este clasica. Cine nu  a auzit de ea? Ei bine, zilele trecute mi-a fost dat sa descopar ca nu pentru toata lumea reteta asta e "common knoledge", asa ca m-am decis sa o  public.

Aadar, pentru un ten cu tendinta de ingrasare se recomanda masca formata dintr-un amestec de albus de ou cu o lingurita de miere de albine i  cateva picaturi  de zeama de lamaie. Se aplica pe ten si se lasa 15 minute dupa care se indeparteaza.

Cea mai folosita masca este cea compusa dintr-un albus de ou batut spuma la care se aduga o lingurita de zeama de lamaie. Masca ajuta la netezirea pielii si la inchiderea porilor.
Pentru indepartarea stratului de celule moarte se amesteca doua lingurite de malai cu un albus de ou. Se aplica pe fata, se lasa sa se usuce dupa care se freaca fata cu o bucata de panza fina si se clateste cu apa calduta.

In cazul porilor dilatati foarte eficienta este masca formata dintr-un amestec de miere de albine cu drojdie de bere si zeama de lamaie. Sau o alta varianta este masca din drojdie de bere, apa de trandafir si argila pana devine ca o pasta. Masca se aplica o saptamana in fiecare zi dupa care se aplica la 3-4 zile pana ce se ajunge la rezultatul dorit.

O alta masca cu rezultate bune este compusa din ovaz, miere de albine si iaurt. Se amesteca 1/2 cana faina de ovaz, 3 lingurite de miere si un iaurt. Se lasa sa actioneze 20 de minute si se indeparteaza. Are efect de catifelare si purificare a pielii.
Indepartarea mastilor de pe fata se face in general cu o bucata de panza curata sau cu un discheta cosmetica, fara a freca.

Un comentariu:

Anonim spunea...

foarte util, pentru mine e o masca excelenta cea cu ovaz