Sezonul primavara-vara in machiajul ochilor

Dupa indelungi  dezbateri, razboaie stilistice si  ego-uri  infrante, naturaletea a castigat. Nu inainte insa ca indrazneala si  creativitatea celor mai importanti  designeri ai  momentului  sa-si fi  pus amprenta: Asa ca au  decis: Trebuie sa te asortezi  cu  florile sezonului si  ca pata de culoare dominanta anul acesta trebuie sa porti coralul. Evident, doar daca iti  sta bine!


Violetul - lavanda, pe langa verde, orange, galben, bleu sau ciclam ramane in continuare o  culoare care se impune in machajul orchilor. Purpuriul intra in forta, insa fiind o  culoare extrem de pretentioasa, trebuie aplicata in combinatii de forme si  culori foarte atent alese, altfel efectul va fi  contrar celui scontat. Intensitatea culorilor folosite si designul va face, ca si  in anii trecuti, diferentierea intre machiajul de zi si cel de seara. Ca o noutate in materie de nuanta si  textura, nu  putem sa nu  amintim prezenta verdelui crud, de mugure tanar, care face valva tot mai  mult in segmentul de varsta 15-25 de ani.
Da frau liber imaginatei si ai curajul sa experimentezi  noi look-uri tinand cont doar de regulile de baza ale machiajului si  de bunul smt estetic. Dincolo insa de culorile si volumele in trend, trebuie sa te regasesti in machiajul ales.
 Pentru  diminetile si  zilele insorite de primavara  troneaza naturalul care doar subliniaza discret tonurile originale ale chipului nostru pe de o  parte, si machiajul  in culori florale crude de cealalta, alura generala fiind cea diafana, in tonuri pastelate usor satinate, care a devenit lege pentru  acest sezonDaca pentru zi lucrurile sunt clare , iata ca in cazul  machiajului de seara ne izbim de un contrast menit sa creeze echilibru intre cele doua momente ale zilei. Astfel, dupa asfintit intalnim pe de o  parte cu machiajul dramatic al ochilor, intr-un stil decadent care aminteste de perioada interbelica  - promovat de Dior, si buzele conturate intr-un rosu adanc specifice caselor  Chanel sau Louis Vuitton .
Spre deosebire de anii trecuti in care smokey eyes impresiona printr-un negru intens si nuante puternice de gri in prezentarile de moda si la party-urile high-class, iata ca, in acest sezon, makeup-ul a devenit unul  foggy eyes, nuantele fiind mult mai subtile , mai  bine intercalate si  mai estompate, creand astfel un aspect misterios si intangibil, fara a deveni insa descurajant.

Niciun comentariu: